zaterdag, 19 augustus 2017 17:12

Start nieuwe EHBO cursus dit najaar!

Kunt u helpen als het moet?

Weet u wat u moet doen als uw kind buiten bewustzijn raakt door een val van de trap, als de visite zich verslikt in een stukje worst of uw collega zich flink in zijn duim snijdt?

Bij het woord ongeluk denkt u misschien gelijk aan een drama met veel bloed en ellende. Echter, het grootste deel van de ongelukken gebeurt gewoon thuis, op het werk of tijdens het spelen. Een gekneusde enkel, een snijwond, verslikken.

Draagbaar

Ook u kunt leren hoe u moet handelen als er thuis of op het werk een dergelijk ongeval gebeurt. Vaak raken mensen onnodig in paniek en maken daardoor de situatie alleen maar angstiger en onveiliger. Op een EHBO cursus kunt u leren de rust te bewaren en te handelen zodat erger wordt voorkomen. Iedereen vanaf zestien jaar en ouder kan een cursus volgen die opleidt tot het Eenheidsdiploma EHBO. Dit is een door de overheid erkend diploma.

Zo’n cursus bestaat uit circa 18 lessen. Dinsdagavond is de lesavond. In die lessen komen o.a. aan bod: hulpverlening bij bewusteloosheid, hevige bloedingen, shock, brandwonden, botbreuken, vergiftiging, reanimatie en het inzetten van de AED.
TIP! Vaak kunt u de cursuskosten geheel of gedeeltelijk declareren bij uw zorgverzekeraar.

Reanimatie

De cursus wordt afgesloten met een examen. Het eenheidsdiploma is twee jaar geldig en kan telkens voor twee jaren worden verlengd. Voorwaarde is wel dat u competent blijft middels het volgen van oefenavonden. Om een goede EHBO-er te zijn en te blijven zijn juist deze oefenavonden van groot belang om de kennis en vaardigheden op peil te houden. Onze vereniging verleent ook hulp tijdens evenementen. Hier te staan voor onze vereniging wordt beschouwd als zeer leerzaam.

Dit najaar starten we weer met een nieuwe cursus. Voor opgave graag het aanmeldformulier invullen via onze website www.ehbovragender.nl. (Onder het kopje ‘Opleiding’ en klik op ‘Aanmelding basiscursus EHBO’.) Voor inlichtingen kunt u bellen met Inge Stronks, tel. 06-42611003. Mailen mag ook: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

zere knie

Meer in deze categorie: « Nieuwe hesjes Even voorstellen »