Reanimatie en AED-bediening

Belang van reanimatie

Wekelijks worden alleen in Nederland ruim 200 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartfalen. Dit zijn zo'n 10.000 mensen per jaar! Een fibrilerend hart is vaak de oorzaak. Een hartstilstand of hartfalen is een levensbedreigende situatie als niet onmiddellijk hulp wordt geboden.

Hulp kan bestaan uit reanimatie. Hoe eerder wordt gestart met reanimeren, hoe groter de kans op herstel. Als bij een hartstilstand direct wordt gestart met reanimeren zodat professionele hulpverleners van een ambulancedienst het kunnen overnemen, is de kans op volledig herstel groot.

Blijf niet langer een hulpeloos toeschouwer, maar wordt een geoefend hulpverlener!

De meeste mensen worden thuis door een hartstilstand getroffen, vaak geheel onverwacht. Als familie, huisgenoten, vrienden en buren op dat moment kunnen starten met reanimeren, zouden jaarlijks honderden levens gered worden. Reanimatie, hartmassage en mond-op-mondbeademing zijn levensreddende activiteiten. Ook de opkomst en de steeds groter wordende verspreiding van AED’s dragen bij tot een adequate hulpverlening “in de straat”.

Onze EHBO’ers volgen de reanimatie/AED cursus/herhaling via het opleidingsinstituut van de EHBO Rayon Achterhoek-Oost, waarbij wij zijn aangesloten. Dit opleidinginstituut is erkend door de Nederlandse Reanimatie Raad (N.R.R), en geeft deze lessen in ons eigen lesruimte.

Ook zonder EHBO-diploma kan men zich aanmelden voor deze cursus. Bij voldoende belangstelling wordt er een nieuwe cursus gestart. Aanmelden kan bij het secretariaat van het opleidingsinstituut:

Esther Maassen
Tel. 0544-842003
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.